Relatiile Scorpionului cu familia si prietenii

Scorpionul, prin definitie, este mai egoist, urmarindu-si cu incapatanare obiectivele. Maniera prin care o face nu este cea mai subtila pentru ca poate nu iti dai seama o data, de doua ori, dar a patra oara sigur iti dai seama ca intr-un fel sau altul incearca sa se foloseasca de tine. Felul in care isi delimiteaza teritoriul si spatiul de actiune este unidirectionat, asa incat cam sperie lumea. Iata de ce nu are foarte multi prieteni, insa cei pe care ii are sunt persoane pe care le-a testat si carora le-a verificat loialitatea de-a lungul timpului.

Sunt foarte dedicati familiei. Pentru un Scorpion familia este sacra si nu este bine sa te atingi de rudele sale  pentru ca devine agresiv. Este adevarat ca poate fi dur cu membrii familiei, dar in acelasi timp, din punct de vedere emotional este foarte implicat, chiar daca intr-un mod dictatorial, insa nu-i putem nega calitatea de ruda dedicata. Problema care apare in raport cu membrii familiei este ca incearca sa le incalce liberul arbitru si are pretentia ca lucrurile sa se desfasoare asa cum doreste el, nu cum doresc cei din jur. Daca intalneste persoane care i se opun, apare un conflict major.

Totusi, daca esti in cautarea unui prieten adevarat care sa te sfatuiasca, apeleaza cu incredere la un Scorpion. Mintea sa este machiavelica—atat in sens pozitiv cat si negativ, asa incat va gasi solutia perfecta pentru criza prin care treci. Scorpionul vrea mai mult sa fie ascultat, vrea sa exprime ceea ce simte si primeste bucuros sfaturile celor din jur pentru ca are de invatat de aici si ii convine sa fie consiliat, fiind singura zodie care stie ca un sfat gratuit este valoros si poate fi integrat. Are intuitie si este un bun strateg.

Descopera nativul Scorpion