Poveste cu ia romaneasca si Henri Matisse

Poveste cu ia romaneasca si Henri Matisse

Pentru mine, frumoasa mea ie romaneasca nu este un fashion icon. Pentru mine, ia este un mod de a fi in contact cu poporul meu, cu poporul roman, cu trecutul sau, cu toate bunele si mai putin placutele momente prin care au trecut, cu energia si identitatea. 

Sanzienele

Sanzienele

Sarbatoarea Sanzienelor este si ziua in care crestinii celebreaza Nasterea Sf.Ioan Botezatorul. La romani, traditiile legate de sarbatoarea Sanzienelor sunt diferite, insa au un singur punct comun: simbolul focului. 

Constantin cel Mare si simbolismul solar

Constantin cel Mare si simbolismul solar

“Imparatul Constantin era probabil henoteist, avea un zeu principal, Sol Invictus, Soarele neinvins, o forma de cinstire a zeului Mithra venit din Rasarit. Soarele era considerat ca o divinitate intermediară intre divinitatea suprema si omenire”.

Mudra

Mudra

Acest articol care te va introduce in lumea mudrelor reprezinta o scurta prefata  deloc intamplatoare pentru Luna Plina de pe 21 mai. Am sa te invit sa-l citesti cu rabdare si deschidere.   

Dragobete, iubirea si romanii

Dragobete, iubirea si romanii

Te invit sa descoperi cateva traditii si obiceiuri despre Dragobete, o sarbatoare romaneasca despre iubire. Unele mituri il descriu pe Dragobete ca fiind fiul rasfatat al Babei Dochia. Inzestrat cu o frumusete aparte, acesta seduce toate fetele si femeile care ii ies in cale...

Cum sarbatoresc popoarele Anul Nou

Cum sarbatoresc popoarele Anul Nou

Sarbatoarea celebrarii inceputului unui nou an dateaza din timpuri imemoriabile. Chiar daca culturile lumii au puncte de vedere si traditii comune, totusi Anul Nou este sarbatorit peste tot pe mapamond.