Mesaje de la Ingeri (28 Martie-3 Aprilie)

Sfarsitul lunii Martie si inceputul lunii Aprilie sunt influentate de pasiune si entuziasm (prin intermediul cartii Sase de Foc), iubire si emotie (prin Sasele de Apa) si de intelect si analiza (prin Doi de Aer).

Dupa cum veti observa, ingerii ne transmit mesaje importante prin intermediul celor trei elemente (Foc, Apa si Aer), dar si al cifrei sase care aduce armonie si un zambet pe fata noastra, aparand in doua ipostaze: Sase de Foc indica un moment de relaxare dupa efortul depus pentru obtinerea unui rezultat bun, iar Sase de Apa aduce un sentiment de usurare datorita rezolvarii unor probleme. Tin sa mentionez ca cifra 6 genereaza adesea dorinta de reflectie asupra trecutului, este important insa sa il analizam obiectiv. Doi de Apa se refera in general la relatii de prietenie, de dragoste sau orice tip de asociere intre doua sau mai multe persoane; pentru saptamana urmatoare este vorba in special de o relatie de natura personala.

Dragii mei, sa trecem acum la analiza mai amanuntita a celor 3 carti:

sase-de-foc

Cartea Sase de Foc este o carte a victoriei in urma unor realizari deosebite in diverse domenii de interes (poate fi vorba despre obtinerea unei diplome, o promovare sau un contract de colaborare la care speram de ceva vreme). Informatiile pe care le primim ne fac extrem de fericiti si ar fi cazul sa profitam din plin prin organizarea unei petreceri.

Sase de Foc mai poate indica o recunoastere publica a realizarilor si eforturilor noastre intr-o activitate importanta. Ar fi ideal sa profitam de aceasta ocazie si sa acceptam promovarea valorilor noastre prin diverse metode de marketing (media, internet, intalniri cu persoane influente, etc).

Sase de Apa ne reaminteste ca trecutul are o influenta extrem de importanta asupra prezentului si viitorului si ne sfatuieste sa-l onoram exprimandu-ne recunostinta pentru amintirile frumoase si sa fim iertatori cu privire la provocarile vietii care ne-au provocat suferinte.

sase-de-apa

Aceasta carte mai poate indica pe cineva din trecut care revine in viata noastra. Poate fi cineva alaturi de care am crescut, sau poate din adolescenta. Este posibil sa apara o persoana de care am fost indragostiti la nebunie si de care ne-am despartit din diverse motive sau un prieten bun (la bine si la rau) in preajma caruia ne simtim in siguranta. Este posibil sa se reaprinda flacara iubirii, lasati-o sa arda in voia ei si sa va incalzeasca sufletele.

Sase de Apa ne indeamna sa facem o analiza realista a trecutului. Nu cumva ne concentram mai mult pe amintirile neplacute, dandu-le o putere si mai mare si lasandu-le sa ne afecteze negativ viata? Sau ne amintim numai lucrurile frumoase, evitand constient sa ne gandim la momentele neplacute? Ingerii ne indeamna sa alegem invatamintele de care avem nevoie si sa ne eliberam de trecut, pentru a fi in armonie cu noi insine si cu semenii nostri.

Sase de Apa are legatura adesea cu copiii – poate fi vorba de o sarcina, de implicarea in problemele copiilor nostri sau poate fi un semn ca unii dintre noi vor lucra sau lucreaza deja cu copii. Ingerii ne reamintesc sa fim asemenea copiilor, sa permitem inocentei si veseliei copilului interior sa se manifeste in vietile noastre.

Saptamana aceastaputem primi sau face schimb de cadouri, de cuvinte frumoase, de dragoste sau pur si simplu simtim nevoia sa le spunem celor din jur cat de mult ii apreciem si cat de importanti sunt pentru noi.

doi-de-aer

Doi de Aer apare cu un mesaj clar pentru cei care trec prin situatii neplacute si zbucium sufletesc: este momentul sa deveniti mai pragmatici, sa priviti lumea prin prisma experientelor traite de-a lungul timpului si sa profitati de intelepciunea acumulata.

Ingerii va atentioneaza ca sunteti intr-un impas si ezitati sa faceti o alegere astfel ca, blocati fiind, nu puteti merge mai departe. De obicei aceasta carte reflecta un conflict interior care poate fi provocat de faptul ca evitam sa ne confruntam cu situatii neplacute si discutii in contradictoriu cu alte persoane, stam in expectativa sperand ca problema se va rezolva de la sine. Doi de Aer va indeamna sa luati o decizie, sa actionati, oricat de neconfortabil ar fi. Trebuie sa aveti increderea ca numai voi va puteti elibera din capcana fricilor si doar voi va puteti rezolva problemele, nimeni altcineva.

Doi de Aer sugereaza si ca va puteti afla intr-un conflict al ego-urilor cu altcineva. Daca experimentati aceasta traire ar fi indicat sa faceti un compromis sau sa incercati sa va recastigati pacea interioara prin meditatie, gasiti o modalitate de impacare atat cu sine cat si cu ceilalti.

Asa cum spune Paul Ferrini: „Ca sa te impaci cu dusmanii tai, trebuie sa inveti sa vezi atat prin ochii lor, cat si prin proprii tai ochi. Atunci vei dezvolta compasiunea si vei trece dicolo de conflict. Retine, nu trebuie sa fii de acord cu dusmanii tai ca sa te impaci cu ei. Dar trebuie sa inveti sa-i iubesti.”

Geni Constantinovici