Un adolescent Taur extrem de incapatanat

Fiind un semn fix, adolescentul Taur este destul de incapatanat si este foarte greu, daca nu de-a dreptul imposibil sa convingi un adolescent Taur sa ti se alature in orice fel de demers. Ar trebui sa aduci argumente motivationale foarte profunde, temeinice pentru a-i starni curiozitatea. Insa, din fericire, in momentul cand i-ai captat atentia, atunci il ai prezent alaturi de tine pentru multa vreme. Adolescentul Taur arareori dezvolta un comportament agresiv sau sfidator. 

Adolescentul Taur nu exceleaza la capitolul empatie cu emotiile celor din jurul sau. Atunci cand se axeaza pe un tel de atins sau obiectiv de doborat, uita de latura emotionala si merge indaratnic catre destinatie fara sa tina insa cont de sentimentele celorlalti. Folosita constructiv, incapatanarea si perseverenta care il motiveaza sa treaca prin viata il pot transforma intr-un elev model.

Sfaturi pentru parintii unui adolescent Taur 

Pentru toti parintii care au un adolescent Taur, recomand:

  • Comportament — sa fie foarte atenti la comportamentul tanarului, deoarece accesele de introvertire pot ascunde depresii adanci. In astfel de situatii incercati sa in incurajati sa petreaca cat mai mult timp la aer, sa se bucure de natura si sa faca cat mai multe activitati fizice, dar toate sa se desfasoare in aer liber, nu intr-o sala de sport; 
  • Conflicte — sa evise sa se certe cu acesta. Daca se declanseaza un astfel de conflict, de obicei se inchide in sine, isi creeaza propriul spatiu existential si se joaca mult la calculator, ignorandu-i pe toti din jurul sau.
  • Vitalitate, natura, sport — fiind un semn de pamant, intotdeauna Taurul, isi trage energia din natura. Iata de, de exemplu mersul la munte, in zone stancoase; aici adolescentul Taur poate intra in contact direct cu elementul sau vital ajuta un adolescent Taur sa se regaseasca. Indreptati-l catre natura, catre sfera gradinaritului sau in week-enduri iesiti la iarba verde pentru ca este foarte importanta pentru copilul Taur conexiunea cu pamantul.

Autor: Dr. Astrolog Alexandra Coman

Iti recomandam da citesti ...