All Love

Emotiile netraite deplin, nasc blocaje energetice care ne impiedica sa traim viata in armonie cu propriul suflet, oamenii, natura si intreg Universul. In viata de zi cu zi trecem printr-o serie de emotii si trairi a caror cauza uneori o putem identifica, iar alteori nu. Toate acestea ne determina sa cautam raspunsuri.

Probabil ca ai experimentat deja diverse forme de vindecare cu ajutorul unor ritualuri stravechi, meditatii sau tehnici precum Constelații familiale, Respirația holotropică, Trezirea inimii iluminate, Reiki si multe altele. Ai trecut prin procese de vindecare, ai trait intens aceste experiente si ai simtit lucruri sau stari pe care e greu sa le exprimi in cuvinte. Asa cum bine spunea cineva, "suntem condamnati la cuvinte".

Astazi echipa Roastrolog mi-a oferit oportunitatea de a inaugura o serie de articole dedicate All-Love. Am sa impartasesc cu tine ce inseamna si cum te poate ajuta AllLove, fie ca ai experienta in a lucra cu tine insuti, fie ca esti la inceput de drum.

Emotiile netraite deplin

Emoțiile, de orice natura ar fie ele—pozitive si negative sau  bune si rele (asa cum avem obisnuita sa le catalogam), merita traite deplin. Pentru a ma face mai usor inteleasa am sa apelez la o metafora. Imagineaza-ti un curcubeu. Pentru a se putea arata oamenilor in toata splendoarea sa pe cer, e nevoie de intreg spectrul de sapte culori, cele care generic sunt numite sub forma acronimului ROGVAIV (rosu, portocaliu, galben, verde, albastru, indigo si violet). Tot asa si tu, ca fiinta intrupata, pentru a pasi mai usor pe drumul evolutiei tale spirituale, ai nevoie de a trai pe deplin, toata gama de emotii—bucurie, fericire, calm, liniste, dragostea, incredere, grija, compasiune, tristete, suparare, teama, frica, nesiguranta, furie, mania, rusine, durere etc.

In realitate, nu vorbim de emotii pozitive si negative, ci doar de emotii cu o vibratie diferita. Cand emotiile “bune” sau “pozitive” le traiesti constient, ele se amplifica si odata cu ele starea ta de bine, de liniste, de pace, de bucurie. 

Este usor si placut sa traiesti “emotiile pozitive”, dar nu acelasi lucru se poate spune despre cele “negative”. De prea putine ori suntem invatati sa privim in fata si cu luciditate aceste emotii. Cutumele si normele sociale ne impiedica sa le traim pe deplim. De cate ori nu ai auzit conversatii in care baietelului de 5 ani care tocmai a cazut i se spune: “Nu e frumos sa plangi, tu esti barbat! Barbatii nu plang.” Repetata, o astfel de afirmatie implanteaza copilului ideea ca a-ti manifesta durerea este gresit. Si, iata cum, barbatul de mai tarziu nu va plange daca are o suferinta fizica, nu va plange daca iubirea lui nu este impartasita etc. Nepermitandu-si sa-si traiasca emotiile pe deplin, va acumula frustrari si angoase care-i vor dauna in relatia cu sine si ceilalti.

Daca reusesti sa fii constient, sa intri in contact profund cu aceste emotii neplacute, devii una cu ele, le permiti sa-ti cuprinda intreaga fiinta, atunci se produce vindecarea sau transformarea lor in ceea ce numim “emotii pozitive”. John Wellwood exprima in mod extraordinar aceasta traire corecta a emotiilor:

“(...) daca lasam dificultatile din intimitate sa ne atinga, ele ne vor arata la ce trebuie sa lucram ca sa intram intr-o relatie mai profunda cu noi insine si cu ceilalti. Cand ne permitem sa simtim starea cruda pe care dificultatile o scot la suprafata, incepem sa intram in contact cu puteri mai profunde—capacitatile noastre de a fi prezenti in orice se intampla si de a gasi o modalitate sa lucram cu ce se intampla. In acest fel orice ni se pare imposibil de rezolvat intr-o relatie, orice problema, intrebare sau confuzie pe care o avem—daca o vedem, o simtim, mergem catre ea si o folosim, este calea noastra.”   

Ce este All-Love ...

All Love este o cale de vindecare si evolutie spirituala, descoperita si ulterior rafinata de catre Patrick Ziegler, un celebru terapeut american cu o experienta de peste 30 de ani in terapii holistice. Ziegler este fondatorul sistemului SEICHIM (SKHM) si este mentionat ca fiind omul de la care porneste aproape tot ceea ce numim Reiki non-traditional.   

All Love lucreaza pentru deschiderea Inimii Spirituale amplasate in zona timusului. Aceasta nu este aceeasi cu Chakra Inimii (Chakra 4/ Anahata), localizata in centrul pieptului, langa inima, si avand legatura cu toate laturile iubirii si corespunzand totodata bucuriei, respectului si renuntarii. Prin aceasta chakra vin indrumarile spirituale si o constiinta inalta.

Deschiderea Inimii Spirituale determina ceilalti centrii energetici (chakre) sa se alinieze pe verticala, ajutand la activarea Iluminarii; Sarpele Kundalini se poate ridica astfel pana in Chakra Coroanei (Chakra 7/ Sahasrara) pentru a se uni cu Sinele Superior. Tot Inima Spirituala este cea care ne contecteaza cu intreaga creatie, cu Universul. Aceste conexiuni vindecatoare se pot face prin intermediul meditatiilor specifice All Love.

Scopul final este iluminarea, termen prin care se inţelege intrarea in deplină armonie cu Universul, alinierea chakelor, unirea cu Sinele Superior, contopirea aspectul tau masculin si cu cel cel feminin, toate acestea pentru a ne manifesta darurile divine in viata de zi cu zi.

Un workshop All Love poate cuprinde: meditaţia Shenu, Dansul Infinitului, vindecarea blocajelor emoţionale din trecut şi din viitor, respiraţia vindecătoare, meditatia pentru activarea iluminării, meditatia ADN. In practica, momentele unui workshop All Love sunt date de nevoile grupului, astfel ca fiecare sesiune poate diferi foarte mult.

In loc de concluzie, o invitatie …

Este o experienta unica, o energie deosebita, subtila, in acelasi timp puternica si vindecatoare. Cu fiecare workshop, energia lucreaza mai profund si elibereaza emotii si trairi stocate in structurile noastre.

Si pentru ca, asa cum reaminteam la inceputul acestui articol, exista experiente spirituale, care cu greu pot fi traduse in cuvinte, nu-mi ramane decat sa-ti adresez o invitatie la workshop-ul All-Love, care va avea loc duminica, 23 octombrie 2016, intre orele 10:30-14:30. Daca te intereseaza sa participi la workshop-ul All Love, poti afla mai multe detalii aici

Autor: Terapeut Laura Mihaela Liciu

Editor: Ana Bodaproste
 

Vindecarea prin terapiile alternative ...

Vindecarea cu cristale este o terapie alternativa, complementara, care-ti poate fi de mare folos. Colega noastra, Ema Condurache te invita sa decoperi puterea vindecatoare a cristalelor, cum actioneaza ele asupra chakrele si pentru cel fel de afectiuni sunt ele benefice:   

Terapia cu cristale

Constelatii de familie

Din perspectiva Constelatiilor, avem 3 legi fundamentale ale familiei. In cazul in care aceste legi nu sunt respectate in mod constient sau nu de catre membrii familiei, se creeaza un dezechilibru in cadrul raporturilor dintre acestia. Sistemul de familie insa, tinde sa readuca echilibrul, iar acest lucru se manifesta prin comportamentul membrilor familiei care sunt in viata si care manifesta intr-un fel sau altul ceea ce nu este aranjat in sistem. Iti recomandam cateva din articolele publicate pe despre aceasta forma de terapie de grup.