Horoscopul arboricol este unul dintre cele mai vechi zodiace, provenind din traditiile celtice. Descrierile fiecarui copac sunt foarte sugestive si succinte, accentuand indeosebi caracteristicile principale ale zodiilor.

1. Stejarul: 21 martie (echinoctiul de primavara)

Persoanele nascute sub semnul acestei zodii sunt firi puternice si ambitioase, destul de rigide si independente. Fiind foarte sociabili, au alaturi numerosi prieteni. Le place sa ofere sfaturi, insa ii deranjeaza in momentul in care sunt contrazisi si se retrag dintr-o conversatie aprinsa fara sa ofere prea multe explicatii. 

Se indragostesc destul de repede, insa imediat se plictisesc de partener. Uneori insala, chiar daca apoi intervine sentimentul de regret si frustare.

2. Alunul: 22 martie – 31 martie | 24 septembrie – 3 octombrie

Modesti si prietenosi, nativii din Alun au un comportament obisnuit si se ataseaza imediat de persoanele asemanatoare lor. Cateodata reusesc sa surprinda prin stilul lor imprevizibil de a rezolva o problema, luand decizii importante in ultimul moment. 

In dragoste, au un farmec aparte, atragandu-te imediat in mrejele lor. Au nevoie de parteneri independenti si cu pofta de viata, alaturi de care sa se bucure de momente pline de intensitate. 

3. Scorusul: 1 aprilie – 10 aprilie | 4 octombrie – 13 octombrie

Acest semn simbolizeaza fragilitate, sensibilitate si fidelitate. Persoanele din aceasta zodie sunt destul de emotive, insa uneori reusesc sa surprinda prin ambitia si eforturile lor. Reusesc sa isi valorifice foarte bine atuurile si, de cele mai multe ori, se afirma pe plan profesional indiferent de sfera de activitate.

Sunt firi destul de exigente in ceea ce priveste dragostea, cautand un partener stabil, care sa le ofere stabilitate si atentie. Desi nu sunt foarte romantice, uneori simt nevoia unei escapade din rutina zilnica.

4. Artarul: 11 aprilie – 20 aprilie | 14 octombrie – 23 octombrie

Ceea ce defineste cel mai bine nativii din Artar este calmul cu care isi urmaresc scopurile. Se organizeaza foarte bine in toate actiunile pe care le fac, concentrandu-se foarte mult asupra carierei. Inteligenti si intuitivi, cateodata se aventureaza in necunoscut, capatand un curaj nebunesc.

Inchisi in sine, nu au incredere nici in partenerul de viata si, de cele mai multe ori, reusesc sa complice o relatie prin actiuni pe care ajung sa le regrete in timp.

5. Nucul: 21 aprilie – 30 aprilie | 24 octombrie – 12 noiembrie

Persoane puternice si capricioase, cei nascuti sub semnul Nucului se axeaza foarte mult pe cariera. Uneori sunt singuratici si retrasi, insa in momentul in care vor sa se afirme si sa isi impuna punctul de vedere devin extrem de increzatori si incapatanati.

In dragoste sunt destul de imprevizibili si pasionali, se ataseaza foarte repede de partener, daruindu-se trup si suflet acestuia.

6. Plopul: 4 februarie – 8 februarie | 1 mai – 14 mai | 5 august – 13 august

Cei nascuti in zodia Plopului au ca trasaturi definitorii sensibilitatea, calmul si amabilitatea. Simt nevoia sa fie inconjurati tot timpul de persoanele dragi si de familie. Chiar daca sunt pesimisti si au o atitudine deprimanta in unele situatii, ascund foarte bine acest lucru deoarece niciodata nu isi exteriorizeaza trairile sau grijile ce ii framanta.

De cele mai multe ori se indragostesc mult prea repede de partener, fiind foarte afectuosi si dependenti. Pentru ei increderea reciproca si intelegerea conteaza foarte mult intr-o relatie.

7. Curmalul: 9 februarie – 18 februarie | 14 august – 23 august

Persoanele din aceasta zodie impresioneaza prin aspect si misteriozitate. Foarte optimiste si entuziaste, cred cu tarie in ceea ce fac si sunt dornice de afirmare. Au un spirit de concurenta foarte bine dezvoltat, fiind mereu in competitie cu persoanele cunoscute. 

In dragoste sunt foarte fidele, devotate si pasionale. Au nevoie de parteneri loiali si se indragostesc destul de repede. Chiar daca uneori sunt dezamagite, trec cu usurinta peste o despartire.

8. Pinul: 19 februarie – 28 februarie | 24 august – 2 septembrie

Cei nascuti in aceasta perioada sunt firi puternice si rezistente, cu obiective foarte clare. Desi sunt buni sfatuitori si confidenti, nu au nevoie de sfaturi si de compasiune. Pentru a-si atinge scopul fac orice este nevoie, mergand pana in panzele albe.

In dragoste devin foarte nesiguri in momentul in care isi intalnesc sufletul pereche, exteriorizandu-se prin gesturi impresionante si foarte romantice. De multe ori iau decizii pe care le vor regret mai tarziu.

9. Salcia: 1 martie – 10 martie | 5 septembrie – 12 septembrie

Nativii au un farmec aparte, fiind misteriosi, fantezisti fi uneori melancolici. Foarte sociabili si sensibili, urasc singuratatea si au nevoie de atentie tot timpul. Le place sa fie liberi si independenti, fara a se simti controlati.

In dragoste nu sunt foarte consecventi si au relatii de scurta durata, insa se dedica trup si suflet partenerului. Sufera si devin melancolice dupa o despartire, insa se indragostesc destul de repede de alte persoane.

10. Teiul: 11 martie – 20 martie | 13 septembrie – 22 septembrie

Persoanele din zodia Teiului au nevoie de confort si ordine pentru a se simti bine. Inteligente si consecvente, isi aranjeaza viata pentru a nu avea surprize neplacute si se panicheaza in situatiile de criza, cerand pareri si ajutor pentru a rezolva o problema.

Pe plan sentimental, cauta un partener care sa le impartaseasca sentimentele si de la care sa primeasca atentie si sustinere.

11. Maslinul: 23 septembrie (echinoctiul de toamna)

Linistea si aspiratiile sunt trasaturile celor nascuti pe 23 septembrie. Persoane generoase, discrete si sincere, au numerosi prieteni de care se simt foarte apropiati. Inteligenta si intelepciunea de care dau dovada ii va ajuta foarte mult pe plan profesional.

In relatii se lasa purtati de sentimente, insa uneori devin usor gelosi, fara a isi sufoca partenerul.

12. Castanul: 15 mai – 24 mai | 12 noiembrie – 21 noiembrie

Firi emotive si sensibile, cei nascuti sub semnul Castanului, au nevoie de intelegere si sustinere in tot ce fac. Uneori devin contradictorii si incearca sa isi expuna punctul de vedere cu orice pret. Singuratici si tematori, in anumite momente simt nevoia de liniste si se izoleaza de cei din jur. Pe plan sentimental, sunt in cautarea sufletului pereche si nu renunta pana cand il gasesc.

13. Frasinul: 25 mai – 3 iunie | 22 noiembrie – 1 decembrie

Nativii din aceasta zodie sunt persoane dezorganizate si dezinteresate. Sunt firi neconformiste si traiesc dupa regulile lor, fara a le pasa de parerile celor din jur. In ceea ce priveste cariera, sunt destul de ambitiosi si, de cele mai multe ori, reusesc ceea ce isi propun. In relatii nu suporta rutina, fiind atrasi de persoane libere, imaginative si dornice de aventura.

14. Carpenul: 4 iunie – 13 iunie | 2 decembrie – 11 decembrie

Caracteristicile nativilor sunt simtul estetic, perseverenta si traditionalismul. Pentru ei conteaza foarte mult cariera profesionala si vor face orice pentru a se evidentia pe acest plan. In situatiile de urgenta, devin destul de tematori si de nehotarati.

Pentru ei, fidelitatea conteaza cel mai mult intr-o relatie si, chiar daca uneori par superficiali si distanti, sunt foarte loiali partenerului.

15. Smochinul: 14 iunie – 23 iunie | 12 decembrie – 21 decembrie

Persoane nesigure si tematoare, cei nascuti sub semnul Smochinului, au nevoie constanta de atentie si sprijin. Pentru ei, sustinerea morala este foarte importanta pentru a se putea dezvolta pe plan profesional.

De cele mai multe ori se ataseaza foarte repede de un partener nonconformist si sigur pe el, care sa il indrume pe drumul vietii.

16. Mesteacanul: 24 iunie (solstitiul de vara)

Nativii din Mesteacan sunt foarte activi, inteligenti si modesti. Desi nu sunt foarte populari, isi fac prieteni destul de usor deoarece stiu sa se faca placuti indiferent de situatie. Au o imaginatie foarte bogata si o capacitate de munca enorma.

Sunt foarte independenti si cauta relatii scurte, doar pentru distractie. Urasc monotonia din cuplu si isi doresc sa aiba alaturi un partener interesant, greu de descifrat.

17. Fagul: 22 decembrie (solstitiul de iarna)

Descurcareti si intuitivi, cei din zodia Fagului fac orice pentru a isi atinge mijloacele. Sunt firi destul de ambitioase si de nonconformiste, cu un numar restrans de prieteni, insa foarte energice, generoase si loiale.

In dragoste, tind catre o familie perfecta si sunt in cautarea sufletului pereche. Sunt adeptii romantismului si se simt foarte atasati de partener.

18. Marul: 25 iunie – 4 iulie | 23 decembrie – 1 ianuarie

Acest semn simbolizeaza generozitate, amabilitate si intelepciune. Persoanele nascute in aceste perioade isi doresc sa evolueze cu orice pret pentru a se bucura de stabilitate pe plan financiar. Sunt mari iubitori de aventuri, calatorii si de distractie.

In ceea ce priveste dragostea sunt firi sensibile, fidele si afective. Le place sa primeasca si sa ofere iubire si de aceea sunt adeptii relatiilor de lunga durata.

19. Bradul: 5 iulie – 14 iulie | 2 ianuarie – 11 ianuarie

Nativii din aceasta zodie sunt increzatori in fortele proprii, foarte intuitivi si cu un simt al esteticului foarte bine dezvoltat. Desi nu sunt inconjurati de multi prieteni, se simt foarte bine singuri si uneori le place sa se izoleze de restul lumii.

Cand se indragostesc, fac orice si se agita neincetat pentru a isi multumi partenerul. Sunt foarte romantici, sensibili, loiali si adora flirtul.

20. Ulmul: 15 iulie – 25 iulie | 12 ianuarie – 24 ianuarie

Cei din zodia Ulm sunt persoane sincere, generoase si uneori idealiste. Cauta stabilitate pe plan profesional si vor sa avanseze in cariera deoarece adora sentimentul de putere si de autoritate.

Chiar daca sunt in cautarea distractiei, le place sa fie sincere si loiale fata de partenerul lor deoarece sentimentul de stabilitate conteaza foarte mult pentru ei.

21. Chiparosul: 26 iulie – 4 august | 25 ianuarie – 3 februarie

Agreabili, comunicativi, calmi si loiali, cei nascuti sub semnul Chiparosului sunt persoane vesele, inconjurate de prieteni si cunostinte. Nu suporta singuratatea si se adapteaza in orice situatie sau in orice anturaj.

Pe plan sentimental stau foarte bine si isi gasesc destul de repede partenerul ideal, fara a cauta prea mult. Cele mai mari calitati ale lor sunt fidelitatea si pasiunea pe care o pun intr-o relatie. 

Autor: Dr. Astrolog Alexandra Coman