TIGRU

tigru

Tigrul este inzestrat cu un temperament imprevizibil, da dovada de curaj si nu ezita sa riste totul atunci cand simte ca are de castigat dintr-o actiune. Are talentul de a se lansa in aventuri destul de riscante, dar personalitatea lui care inspira respect si teama ii aduna o multime de aliati in preajma. Are un entuziasm molipsitor si stie sa-si hipnotizeze audienta atunci cand doreste sa-si atinga unul din obiective. Este o zodie destul de complicata deoarece este hiperactiv, schimbator si nelinistit. Are o carisma speciala si isi cunoaste cu exactitate talentele si punctele cu minus. Stie sa captiveze audienta, insa in spatele atitudinii prietenoase se poate ascunde adeseori o persoana calculata care stie intotdeauna ce doreste.

Familia este foarte importanta pentru nativul Tigru. Nu ii place sa fie incorsetat, nu-i plac ordinele sau limitarile. In momentul in care intri in competitie cu un nativ Tigru, uita de victorie, deoarece si-o aroga siesi. Este in stare de orice pentru a-si atinge obiectivul. Nu se teme de obstacolele pe care i le ridica viata in cale, le ocoleste cu dezinvoltura si ajunge la tinta.

Ii place imaginea sociala si este constient de prestatia sa publica, este atent la felul in care se imbraca si este extrem de ingrijit. Este un prieten de nadejde si stie sa isi intretina invitatii. Atent si calculat, isi face aliati importanti. Este o persoana geloasa, iar viata de cuplu nu este cea mai simpla alaturi de ele. Chiar daca pretinde fidelitatea absoluta la partenerul de cuplu nu acelasi lucru putem spune ca ofera si el. Avand o energie hipnotica, de multe ori se implica in aventuri amoroase clandestine. Are nevoie de compania celor din jur, ii place sa se distreze, sa manance bine, sa se afle in compania familiei si a prietenilor. Ii place sa fie in centrul atentiei, dar niciodata nu va face miscari ostentative care sa atraga atentia celorlalti.

Tigru - elementele naturii

In teoria chineza a elementelor fiecare semn zodiacal este asociat cu unul dintre cele cinci elemente ale naturii: Lemnul, Focul, Pamantul, Metalul si Apa. Se considera ca liniile temperamentale si caracteristice ale unui nativ sunt influentate atat de anul de nastere al nativului, care intra sub incidenta unui semn animal zodiacal specific, dar si a elementului de care apartine anul nasterii nativului. Prin urmare, exista cinci tipuri de Tigru, fiecare avand caracteristici diferite.

Tigrul de Metal

Pasional, nerabdator si agresiv, nu stie ce inseamna un refuz. Atunci cand are o problema evita sa o confrunte direct, intai evalueaza situatia cu atentie si apoi isi asuma si solutiile. Din pacate, Tigrul de Metal poate fi usor influentabil de anturaj, de cei din jur si de parerea sociala generala. Actiunile pe care le face le poate avea si sub impulsul pozitiv sau negativ al celor din jur.

Tigrul de Lemn

Este un nativ tolerant, da dovada de flexibilitate si tine cont de parerea celor din jur. Este rational, isi atinge obiectivele si este o persoana cu o memorie de invidiat. Nu este potrivit pentru functii de conducere deoarece nu-i place sa se impuna prea mult in fata celor cu care lucreaza.

Tigrul de Pamant

Are o personalitate linistita, dar ascunsa! Este foarte apreciat in anturajul sau pentru ca pare atent la nevoile celor din jur. De fapt, este foarte curios si vrea sa fie la curent cu tot ce se intampla cu viata celorlalti. Stie sa mascheze aceasta curiozitate sub impresia atentiei pe care o acorda problemelor celorlalti. Nu actioneaza cu impulsivitate, este calculat si hotarat si din acest motiv are toate sansele ca in viata sa atinga un succes de neegalat.

Tigrul de Apa

Este un nativ logic, rational, prudent, dar care actioneaza sub impulsul instinctelor. Corect si responsabil, nu face erori pentru ca are rabdarea necesara de a verifica de zeci de ori o munca pe care o presteaza. Are o perosnalitate care accepta cu usurinta noul si se muleaza pe fiecare provocare a vietii. Se adapteaza oricarui mediu social si are o multime de prieteni.

Tigrul de Foc

Indiferent daca este femeie sau barbat, nativul Tigru de Foc este influentat mult de impulsurile sale, poate fi pasional, indraznet deopotriva. Nu are nici o ezitare in a se arunca intr-o noua aventura sau intr-un nou taram de cucerit. Este o persoana expansiva si care are o multime de prieteni. Trebuie sa aiba grija la maniera in care comunica cu cei din jur pentru ca gandeste mult prea repede insa nu toata lumea se poate adapta ritmului alert in care isi traieste viata.

Femeia Tigru

Posesiva, ii place sa-si conduca partenerul si are nevoie de un barbat puternic care sa-i stapaneasca firea complicata. In momentul in care si-a gasit un barbat care sa intruchipeze imaginea “Mainii de otel intr-o manusa de catifea”, devine blanda si atenta la nevoile partenerului. Este o mama dedicata, dar ii place sa se victimizeze foarte mult, asa incat trebuie sa ai grija sa fie mereu in centrul atentiei. Nu este femeia cel mai simplu de trait cu ea deoarece este greu de multumit si de tinut ritmul la energia pe care o manifesta. Isi iubeste mult copiii, este toleranta si permisiva, are nevoie de un partener puternic care sa preia uneori atributiile legate de cresterea copilului., ea fiind prea permisiva si avand tendinta sa-i rasfete excesiv. Femeia Tigru poate avea relatii frumoase cu Cainele, Calul si Dragonul deoarece aceste semne zodiacale sunt fidele.

Barbatul Tigru

Are un caracter loial si puternic. Este o fire foarte geloasa, indiferent daca este vorba de persoana iubita sau colegul de serviciu, ii place sa fie pe primul loc intotdeauna. Indiferent de atitudinea pe care o adopta, Tigrul atrage atentia asupra sa. Are un caracter exploziv, dar in intimitate este atent si iubitor. Este extrem de devotat copiilor sai si chiar daca mariajul este un esec, odata ce au aparut copiii va divorta foarte greu. Este  o persoana intuitiva, dar nu cea mai fidela dintre zodii. Barbatul Tigru poate avea o relatie frumoasa alaturi de o femeie Dragon sau Cal.

Autor: Dr. Astrolog Alexandra Coman

Editor: Ana Bodaproste