Zodiacul erotic este valabil pentru persoanele care s-au nascut in zodia Balantei, dar si pentru cei care au Ascendentul sau Luna in semnul balantei. 


Balanta este al saptelea semn zodiacal si este singurul din intreg zodiacul care reprezinta un obiect si nu o fiinta. Venus, zeita dragostei este guvernatoarea acestei zodii, iar Balanta guverneaza casa a saptea a horoscopului, care reprezinta casa relatiilor, a casatoriei. Nativul balanta, fie femeie, fie barbat, are nevoie de empatie, dragoste, intelegere si un anturaj destul de larg, insa este extrem de idealist si foarte greu de satisfacut. Cu un ego destul de fragil, balantele vor raspunde imediat la orice lauda li se aduce. Uneori, din dorinta de a fi adulati, admirati si invidiati au un comportament exhibitionist, epatand ori de cate ori pot.


Cand trebuie sa ia o decizie balanta valseaza cu gratie dintr-o extrema in alta. Va privi chestiunea din toate partile , si in clipa in care a ajuns la o concluzie…se va razgandi. Dat fiind ca balanta intruchipeaza simbolul parteneriatului, are nevoie de un partener pentru a-si descoperi propriile nevoi.

BARBATUL BALANTA SI EROTISMUL

Pasional si sensibil, egoist si copilaros, barbatul balanta isi idealizeaza partenera si va face tot ce poate pentru a o satisface. Probabil si din dorinta egoista de a sti ca este cel mai bun, insa de foarte multe ori, din dorinta de a cauta idealul de femeie, inlocuieste calitatea cu cantitatea, de fiecare data promitandu-si ca este…pentru totdeauna. Spre deosebire de femeia balanta, care vede in casatorie o rampa de lansare sociala, reprezentantii de sex masculin ai acestei zodii au un comportament total opus. Pentru ei va fi extrem de greu sa reziste la complimentele sexului frumos. Conteaza mult si aspectele celelalte ale hartii natale, insa, de multe ori, barbatii balanta sunt predestinati divortului si separarilor.

FEMEIA BALANTA SI EROTISMUL

O romantica incurabila, femeia balanta ,,iubeste dragostea”, pur si simplu, in loc sa proiecteze iubirea asupra partenerului. La fel ca si barbatii balanta, tanjeste dupa vorbe frumoase, dupa laude si adora sa fie flatata, chiar daca este constienta ca sunt doar vorbe frumoase spuse cu scopul de a obtine ceva de la dansa.


Multe carti de astrologie sustin ca balanta este un semn plin de afectiune, gata sa reverse din surplusul sentimentului si asupra altora. In realitate balanta are comportament afectuos, care ascunde mult egocentrism si superficialitate.


Rafinata, femeia balanta raspunde tuturor gesturilor romantice. Adora cadourile, florile si vorbelor de lauda si ii place sa se stie dorita. Balanta crede de multe ori ca sexul va conduce implict la o relatie armonioasa.In cazul in care este satisfacuta in planul erotic, iar partenerul sau este o persoana puternica din punct de vedere social, care sa ii ofere stabilitate materiala, atunci si dansa se va stradui sa joace corect si sa ofere clipe minunate partenerului sau.


Femeia balanta adora conceptul de casatorie. O poate face o singura data, pentru toata viata, sau o poate face de mai multe ori, insa nu acest detaliu este important. Ce conteaza este iluzia ca relatia este mai mult decat o aventura de o noapte.