Zodiacul erotic este valabil deopotriva pentru nativii din zodia Leului, dar si pentru cei care au Luna sau Ascendentul in semnul zodiacal al Leului.


Leul este unul dintre semnele zodiacale care imprima sentimentul de forta, voluntariat, ambitie, personalitate, ego! Generos, manifesta o sexualitate activa, dinamica. Planeta care guverneaza acest semn zodiacal este Soarele si probabil de la astrul cel mai luminos imprumuta nativii acestei zodii intensitatea cu care se arunca in relatii si consuma actul sexual.


Nativii Leu, atunci cand se infierbanta, nu cunosc oprelisti in a-si exprima sentimentele: dau tot, se ofera total, consuma iubirea si actul amoros cu intensitatea focului care distruge, cuprins de frenezia momentului.


Leii sunt loiali, generosi, insa nu toti sunt norocosi la capitolul mariaj, casatorii,viata de cuplu. Probabil aceasta se intampla din cauza modului gresit in care isi exprima iubirea (punandu-se pe sine in centrul universului), a modului impetuos in care fac dragoste (de multe ori sarind peste preludiu sau acordandu-i prea putina importanta) sau a increderii mult prea mari pe care o ofera naturii umane, fiind de multe ori dezamagiti de comportamentul celor din jur.


Asemeni tuturor semnelor de foc, nativul leu (fie femeie, fie barbat) este mult prea idealist si de multe ori ii aseaza pe parteneri pe un piedestal. Evident, mai devreme sau mai tarziu, in cele mai multe cazuri, aceasta atitudine conduce la deziluzii si tristeti, la rupturi de relatii sau divort.


In sex, in dormitor, Leul doreste sa adopte roul de protector/protectoare si evident, doreste sa fie admirat pentru prestatia sa.

BARBATUL LEU SI SEXUALITATEA

Un gentleman in pat, aminteste de lorzii britanici, care au o figura serioasa si detasata atunci cand este vorba de exprimarea sentimentelor. Uneori poate fi dominator, pentru ca leului ii place sa preia conducerea in orice face, inclusiv in afacerile de alcov. Leul este mai degraba traditionalist in modul in care face dragoste, si nu prea este adeptul jocurilor in care se schimba rolurile intre parteneri, deoarece ii place sa preia controlul. De multe ori nativul Leu prefera partenere mai tinere decat el, mai neexperimentate, pentru a putea juca rolul profesorului si a invatatorului. In cazul in care nu primeste suficienta atentie din partea partenerei va reactiona posesiv si iritat, asemeni unui copil rasfatat. Asemeni regelui junglei, pe care il reprezinta, nativul leu isi protejeaza teritoriul si vegheaza asupra partenerei sale, sperand ca nimeni nu va observa punctul sau sensibil: nesiguranta.


De multe ori exista doua tipare ale nativului Leu, pe care le putem defini pornind de la legenda lui Phaeton si a lui Helios. Helios, zeul Soare, avea un car magic, tras de cai, cu care strabatea pe intreaga durata a zilei, bolta cereasca. Fiul sau, Phaeton, l-a rugat pe tatal sau sa il lase sa-i conduca carul, pentru o zi. Desigur, inteleptul Helios a refuzat, insa Phaeton a insistat. In cele din urma tatal a cedat si a incercat sa ii ofere fiului macar cateva sfaturi despre manuirea carului, insa tanarul nu l-a mai asculat si a pornit in galop pe cer. Dezlantuiti, caii au pornit nechezand agresiv, cauzand multe pagube si stricaciuni atat in cer cat si pe pamant. In cele din urma insusi Jupiter (Zeus) a trebuit sa intervina, ucigandu-l pe nesabuitul tanar cu un fulger. Revenind la astrologie, nativul leu matur si experimentat stie sa isi ofere energia sexuala moderat, ponderat, fara a impune un ritm dictatorial, tinand cont si de cerintele partenerei. Imaturul leu, asemeni lui Phaeton din legenda, se aprinde repede, se agita fara rost, nefacand nimic altceva decat sa isi indeparteze, mai devreme sau mai tarziu partenera.

FEMEIA LEU SI SEXUALITATEA

Pasiune, daruire totala, scene fierbinti si despartiri zgomotoase, cam acestea sunt in linii mari cuvintele care ar descrie in cateva secunde femeia Leu. Una dintre problemele cu care se confrunta doamna Leu este tendinta de a monopoliza atentia partenerului. Daca va beneficia de toata atentia barbatului sau, femeia Leu va fi generoasa, si va face tot posibilul pentru a-l satisface si a-i oferi fericirea pe care o doreste. Desigur, toate acestea le va oferi cu gratia reginei Cleopatra care priveste de pe puntea corabiei sale de aur la supusii sai. Din acest motiv partenerii doamnei leu trebuie sa inteleaga ca in cuplu ea doreste sa fie vedeta si sa li se recunaosca feminitatea, primind laude cat mai multe.

Uneori agresive, leoaicele stiu totusi sa isi domoleasca instinctiv tendintele masculine, insa de cele mai multe ori au nevoie de un barbat puternic si temperamental. Nu o deranjeaza sensibilitatea si vulnerabilitatea partenerului, insa are nevoie sa stie ca barbatul de langa dansa ii poate oferi sprijinul atunci cand are nevoie.


In dormitor, in cazul in care este satisfacuta, doamna Leu, din felina agresiva si seducatoare devine o blanda pisicuta care toarce. Pasionala, in cazul in care cineva ii atrage atentia si ii starneste interesul, este capabila sa renunte la toti si toate pentru a-l cuceri. Nu ii place prea mult inovatia in pat si s-ar putea sa nu dea dovada de prea multa imaginatie, insa calitatea experimentului sexual si generozitatea cu care se ofera partenerului va compensa din plin acest lucru.